22 April 2022

Simptomele adenoamelor de prostată și cum să le identifici

Simptomele adenoamelor de prostată și cum să le identifici

Cel mai frecvent tip de tumoare de prostată este adenomul de prostată. Acesta este considerat benign, dar simptomele sale pot înrăutăți semnificativ calitatea vieții unui bărbat. Deși tumora în sine nu pune în pericol viața, aceasta trebuie tratată întotdeauna de un medic, inclusiv de un urolog. Bărbații ar trebui să caute tratament pentru orice simptome ale adenomului de prostată pentru a evita complicații suplimentare. Mai jos sunt prezentate câteva simptome comune ale adenomului de prostată și cum să îl identificați.

Vaporizarea cu laser este o altă opțiune de tratament pentru adenomul de prostată. Aceasta se realizează pe cale endoscopică, fără a fi nevoie de tăieturi externe. Pacienții cu boli cardiovasculare pot fi supuși în siguranță acestei proceduri. În plus, deoarece utilizează plasmă rece, nu există pericolul de hemoragie. Țesuturile vaporizate sunt excretate prin tractul urinar. Această procedură minimizează, de asemenea, riscul de sângerare la pacienții cu boli cardiovasculare.

Tratamentul adenomului de prostată s-a îmbunătățit odată cu dezvoltarea procedurilor minim invazive și cu îmbunătățirea tehnicilor existente. Progresul în medicină a contribuit, de asemenea, la creșterea numărului de opțiuni de tratament pentru pacienții cu hiperplazie benignă de prostată. Cu toate acestea, este important să se identifice care este tratamentul cel mai potrivit pentru fiecare pacient. Din acest motiv, medicii pot consulta ghidurile de practică clinică (CPG) pentru informații și îndrumări cu privire la tratamentele cele mai eficiente.

adenomul de prostata

Dieta influențează funcționarea întregului organism uman și dezvoltarea bolilor. Dieta și inactivitatea fizică au fost legate de bolile coronariene și de alte boli cronice. În mod similar, aproximativ 20% din toate cazurile de cancer sunt legate de alimentația deficitară, inactivitatea fizică și consumul excesiv de alcool. Prin urmare, modificările stilului de viață, cum ar fi reducerea consumului de alcool și evitarea obezității, sunt susceptibile de a afecta sănătatea prostatei și LUTS asociate cu HBP.

Related articles