23 April 2022

Masajul prostatei - Ce este? Și care sunt beneficiile sale pentru tine?

Masajul prostatei presupune introducerea unui deget în rect pentru a stimula glanda prostatică. Acest masaj este folosit pentru a scurge excesul de lichid seminal din glanda prostatică. Specialiștii susțin că acest masaj poate reduce inflamația la nivelul prostatei și ameliorează presiunea din tractul urinar.

Se crede că masajul prostatei poate fi folosit pentru a trata:

  • Hiperplazia benignă de prostată (prostata mărită).
  • Prostatita (inflamație la nivelul prostatei).
  • Probleme urinare.
  • Disfuncții erectile.

Masajul prostatei este utilizat pentru a stimula activitatea sexuală. Acesta ajută la obținerea unor erecții mai puternice și la relaxarea anusului pentru sexul anal.

Masajul prostatei a fost popularizat în 1894. În scurt timp a fost transformat într-o tehnică oficială de masaj de către Institutul de masaj din Stockholm.

masaj prostata

Despre prostată și masajul prostatei

Glanda prostatică, care are aproximativ aceeași mărime ca o nucă, este situată între baza vezicii urinare și penis. În centrul prostatei se află uretra, care este canalul prin care ies urina și sperma.

Prostata continuă să crească pe măsură ce bărbații îmbătrânesc. Prostata poate crește până la dimensiunea unei prune la bărbații cu vârsta cuprinsă între 60 și 70 de ani. Acest lucru poate provoca o strângere a uretrei și dificultăți la urinare. Acestea sunt câteva dintre simptome:

Nevoie frecventă de urinare

  • Frecvența urinării în timpul nopții crește Dificultate la urinare
  • Flux scăzut de urină
  • Incapacitatea de a goli complet vezica urinară

În anumite cazuri, problemele cu glandele prostatei pot duce la scurgeri urinare, disfuncții sexuale, prostatită și infecții ale vezicii urinare. De asemenea, acestea pot afecta funcția renală. Masarea prostatei poate ajuta la prevenirea deteriorării prostatei.

Masajul prostatei are multe beneficii

Doar câteva studii au demonstrat că masajul prostatei este terapeutic, și chiar și acelea nu sunt 100% concludente.

Un studiu efectuat pe 115 pacienți cu probleme legate de prostată a constatat că masajul prostatei a fost benefic. Rezultatele nu au fost suficient de clare pentru a fi considerate date oficiale, așa că nu sunt considerate date oficiale.

Masajul prostatei poate îmbunătăți ejacularea, dar nu s-a dovedit că poate trata disfuncția erectilă. Masajul prostatei poate fi benefic pentru relaxarea prostatei, și pentru eliminarea excesului de lichid.

Deși nu este susținut de studii medicale, mulți oameni cred că acest tip de masaj are efecte pozitive asupra sănătății sexuale. De asemenea, puteți folosi masajul prostatei ca un masaj de relaxare. Acesta ajută la eliberarea tensiunii sexuale și vă oferă o senzație generală de bunăstare.

Efecte secundare și riscuri ale masajului de prostată

Țesuturile prostatei sunt delicate și fragile. Durerea poate fi cauzată de masajul excesiv al prostatei. 8,3% dintre bărbații din studiu (115 bărbați) au raportat că au avut disconfort la nivelul prostatei după ce au primit un masaj abuziv al prostatei.

Un masaj agresiv al prostatei poate duce, de asemenea, la sângerări anale, ceea ce poate crește riscul de infecție bacteriană și agrava hemoroizii.

Această tehnică poate răspândi infecția în uretră și în alte părți ale sistemului urinar, precum și în fluxul sanguin la persoanele cu infecții ale prostatei. Cu toate acestea, au existat mai multe studii care arată eficiența masajului prostatic atunci când este combinat cu antibiotice.

Masajul prostatei și cancerul

Acest masaj poate răspândi celulele canceroase în zonele învecinate, așa că nu este recomandat pentru pacienții cu cancer de prostată.

Related articles