20 April 2022

Oxiuri la adulti simptome

Prevenirea și tratamentul oxiurilor. Potrivit Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, infecția cu oxiuri este cea mai răspândită infecție intestinală din această lume.

oxiuri la adulti

Preșcolarii și copiii de vârstă școlară sunt cei mai afectați. Cu toate acestea, oxiurii îi pot afecta și pe cei din instituții sau pe persoanele care au fost infectate de viermi. Enterobioza poate fi contagioasă. Dacă o persoană are simptome, boala se poate răspândi cu ușurință la alte persoane. Enterobius vermicularis sau oxiurii sunt mici nematode parazite.

Un grup de viermi rotunzi pseudocelulari, numiți nematozi sau nematode, este cunoscut sub numele de ascarizi. Pinworms adoră să trăiască în colon. Acest lucru face ca somnul de noapte să fie dificil. Infecția cu oxiuri, deși este neplăcută, nu este periculoasă și poate fi tratată cu ușurință. Cum poate Enterobius vermicularis să răspândească infecția cu hookworm? Simptomele oxiurilor pot fi cauzate de ingestia de ouă microscopice.

Acest lucru se întâmplă atunci când o persoană atinge un obiect contaminat cu ouă, apoi își apropie mâinile de nas, de gură sau transferă ouăle în alimente sau băuturi. Ouăle pot trăi în lenjeria de pat, prosoape și haine. De asemenea, le place să fie găsite în jucării, haine, ustensile de bucătărie și simptome de oxiuri. Simptomele oxiurilor sunt totul despre simptomele oxiurilor. Nu trăiesc pe animale, așa că nu-i dați animalului dumneavoastră de companie simptome de oxiuri sau nu luați viermii la animalul dumneavoastră de companie.

Odată ce ouăle au fost depuse, acestea se mută în intestinul subțire pentru a ecloza. Larvele rezultate se mută apoi în intestinul gros pentru a trăi ca paraziți până când ajung la vârsta adultă. După aproximativ o lună, viermii adulți femele se deplasează în zona din jurul rectului pentru a depune ouă. Apoi mor. Un vierme poate trăi timp de aproximativ 13 săptămâni. Aceștia pot inhala ouăle dacă își pun mâinile pe stomac. Ouăle ar putea fi transmise altcuiva prin contact direct sau prin atingerea unei suprafețe cu simptome târzii.

Related articles