Paraziții intestinali sunt cei mai frecvenți la sugari, în special la copiii sub 6 luni, care au avut contact cu murdăria și pământul. Vechea zicală conform căreia copiii ar trebui să mănânce din pământ pentru a-și dezvolta imunitatea poate fi înțeleasă greșit. Acest lucru poate reprezenta un risc pentru sănătatea copilului, deoarece paraziții pot fi contractați cu ușurință în acest mod. Părinții pot plasa o bucată sau o bandă de celofan în jurul anusului copilului pentru a verifica dacă există semne de infestare, în special noaptea.
Pentru a preveni parazitoza, spălați-vă frecvent pe mâini, tăiați-vă unghiile, gătiți carnea înainte de a o mânca, spălați-vă pe mâini după ce ați manipulat carne crudă, spălați-vă mâinile și vasele după ce ați manipulat carne crudă și spălați bine toate legumele și fructele într-un jet de apă înainte de a le mânca. Tratamentul pentru viermi intestinali Antihelminticele sunt cel mai bun mod de a trata viermii. Cu toate acestea, există multe tipuri de viermi, cum ar fi oxiuri sau giardia, care trebuie tratate cu alte medicamente, cum ar fi mebendazolul. Parazitoza poate fi neglijată, iar viermii pot crește până la infestarea unor organe vitale precum inima și creierul, punând viața în pericol. Pentru a preveni infestarea, faceți un test de sânge în fiecare an și folosiți remedii naturale.
Acestea se adaugă la tratamentul prescris de medic și pot fi folosite pentru a preveni infestarea. Oamenii pot prefera să ia o doză anuală de albendazol ca măsură preventivă. Cu toate acestea, toxicitatea hepatică este foarte mare. Remediile naturale sunt mai sigure și mai ușor de tolerat. Multe dintre aceste remedii sunt cunoscute încă de pe vremea bunicii mele. Aceste remedii sunt recomandate tuturor celor care intră în contact cu animalele, copiilor și adulților care mănâncă frecvent în oraș. Aceste remedii antiparazitare eficiente sunt disponibile într-o varietate de arome. Le puteți combina pentru o mai mare eficacitate. Cimbru Cimbrul poate fi folosit în infuzie de apă clocotită sau sub formă de infuzie de ulei volatil.
Pregătiți ceaiul adăugând o lingură de rozmarin uscat la 300 ml de apă clocotită. Pentru copii, adăugați o linguriță. Acoperiți ceaiul și lăsați-l să stea timp de 10 minute. Apoi, turnați apa clocotită. Îl puteți savura la mese timp de două săptămâni.
Puteți face uleiul volatil mai digerabil amestecându-l cu ulei de măsline. Luați cinci picături de ulei de cimbru la 1 lingură de ulei de măsline zilnic, dimineața și seara, înainte de a mânca. Ceaiul diluat este de preferat pentru copii. Lapte de mentă Menta este o plantă vermifugă naturală care omoară și elimină paraziții.
Aveți nevoie de 4 tulpini, 10 frunze verzi de mentă, 100 ml de lapte, parțial degresat, și 1 lingură de miere. Aduceți laptele și menta la fierbere într-o cratiță. Lăsați să se răcească, apoi adăugați mierea. Consumați cu o oră înainte de micul dejun, apoi repetați procesul la fiecare șapte zile. Cele 2 doze sunt cele mai eficiente în majoritatea cazurilor. Ceai din frunze de hrean Ceaiul de hrean este un alt remediu excelent pentru viermi. Este nevoie de 1 litru de apă și 4 linguri de frunze uscate de hrean. Se fierbe apa, se adaugă 4 linguri de frunze uscate de hrean și se lasă timp de 5 minute. Se strecoară și se pot lua 2 sau 3 căni pe zi. Ulei de măsline cu usturoi Usturoiul este binecunoscut pentru capacitatea sa de a elimina viermii intestinali. Poate fi consumat crud sau zilnic sub formă de ulei aromat. De asemenea, uleiul păstrează efectul vermifug. Sunt necesare 500 ml de ulei de măsline și 3 căței de usturoi, curățați de coajă. Se pun cățeii de usturoi decojiți într-o sticlă de sticlă de 700 ml. Adăugați uleiul și o crenguță de rozmarin. Păstrați sticla închisă ermetic și într-un loc uscat timp de cel mult 10 zile. Acest ulei poate fi folosit la gătit, dar cel mai bine este să îl folosiți crud în salate. Puteți adăuga zilnic semințe de dovleac crude în salate. Ulei de dovleac și semințe de dovleac Puteți folosi 40-50 de semințe de dovleac crude. Aceste semințe pot fi măcinate într-o mașină de tocat. Timp de cel puțin două-trei săptămâni consecutive, se recomandă o lingură de pastă la micul dejun. Folosiți uleiul de dovleac pe salate, supe și felii de pâine în timpul zilei, eventual cu puțin unt.
Piersicile pot elimina paraziții intestinali. Pentru ceaiul de pelin, veți avea nevoie de 20 de grame de frunze de pelin și un litru de apă clocotită. Fierbeți frunzele în apă clocotită timp de 5 minute. Strecurați ceaiul și savurați-l cald, de cel puțin trei ori pe zi. Pentru a reduce mâncărimile și pentru a preveni dezvoltarea paraziților în pliurile anale, puteți lua acest ceai și sub formă de baie. Ceai de fenicul Feniculul are, de asemenea, un efect vermifug, fiind util pentru a completa tratamentul împotriva viermilor intestinali și pentru a preveni infestarea. Sunt necesare 1 linguriță de semințe de fenicul și 1 litru de apă clocotită Se fierb semințele în apă timp de 8 minute. Se strecoară semințele și se beau după mese pentru a ajuta la o digestie sănătoasă.
© Copyright BeautieSecret. All Rights Reserved.