23 April 2022

Care sunt cauzele mâncărimilor și arsurilor anale?

Care sunt cauzele mâncărimilor și arsurilor anale?

Mâncărimile și arsurile anale sunt frecvente și pot fi destul de neplăcute. Există multe cauze posibile ale mâncărimilor anale, dar multe dintre ele sunt inofensive. Cea mai frecventă cauză este o dietă prea indulgentă. Alimentele și băuturile bogate în zahăr, cofeină și alcool pot irita anusul. Dacă vă confruntați cu această problemă, este important să vă consultați medicul sau urologul. Dacă remediile de acasă nu vă ajută, puteți încerca întotdeauna medicamente fără prescripție medicală.

Care sunt cauzele mâncărimilor și arsurilor anale

Anumite alimente și băuturile cu cofeină pot provoca mâncărimi și arsuri în zona anală. Mâncărimile pot rezulta, de asemenea, din mișcările frecvente sau neregulate ale intestinelor. Mâncărimile și arsurile din jurul anusului pot fi un indiciu al hemoroizilor. Cu toate acestea, în ciuda faptului că aceste probleme sunt benigne, mâncărimea și arsura anală nu trebuie ignorate. Fie că le aveți o dată sau de două ori pe zi, fie că le resimțiți frecvent, ar trebui să consultați un medic pentru un diagnostic și un tratament.

Unele dintre cele mai grave afecțiuni anale pot provoca mâncărimi. Dacă aveți o alergie la citrice, evitarea citricelor poate fi o alegere bună. Modificarea dietei poate fi, de asemenea, de ajutor. De asemenea, puteți face o baie caldă cu oțet de cidru de mere pentru a vă atenua mâncărimea anală. Mâncărimile și arsurile anale pot fi cauzate și de paraziți, cum ar fi oxiurii sau hemoroizii.

Related articles