30 April 2022

Hemoroizi la copii. Cum se tratează hemoroizii la copii.

Această problemă este frecventă la adulți, iar stilul de viață modern este adesea de vină. Și copiii se pot confrunta cu hemoroizi, chiar și la o vârstă fragedă.

De ce apar hemoroizii la copii?

Există mai multe motive:

  • Șederea pe suprafețe dure pentru perioade de timp îndelungate Riscul apariției hemoroizilor este crescut dacă copilul stă pe oliță mai mult de 10 minute. Sângele stagnează în regiunea pelviană.
  • Copilul se încordează pentru a folosi olița și provoacă presiune în anus. Un copil care nu are o dietă sănătoasă și nu bea suficiente lichide poate deveni constipat, ceea ce crește șansele de a dezvolta hemoroizi.
  • Uneori, crizele de furie frecvente în care copilul plânge mult pot duce la apariția hemoroizilor. Acest lucru se datorează faptului că tensiunea arterială din abdomen crește și sângele stagnează în rect.

Părinții care au avut probleme cu hemoroizii pot avea, de asemenea, o șansă mare ca copilul lor să moștenească această afecțiune. Încă de la începutul vieții lor, unii bebeluși dezvoltă hemoroizi. Aceștia se pot mări și pot provoca mai mult disconfort la trecerea scaunului.

Simptomele hemoroizilor la bebeluși

Sângerarea rectală, disconfortul și mâncărimea în regiunea anală sunt cele mai frecvente simptome. În cazul în care copilul prezintă sângerări, acesta trebuie să meargă imediat la medic. Acest lucru ar putea indica alte probleme de sănătate. Disconfortul unui copil atunci când stă pe toaletă pentru perioade lungi de timp ar putea fi, de asemenea, un semn de hemoroizi. Copiii mici ar putea să nu meargă la baie dacă au această senzație. Hemoroizii externi se caracterizează prin formațiuni ale anusului. Acesta este un semn că copilul dumneavoastră ar trebui să fie trimis la un medic pentru tratament.

Cum pot fi diagnosticați copiii cu hemoroizi?

Medicul examinează anusul pentru a determina dacă există semne de hemoroizi. El poate folosi un proctoscop sau un alt instrument care îi permite să pătrundă în interiorul anusului pentru a diagnostica hemoroizii interni. Medicul poate recomanda o colonoscopie dacă suspectează că există alte probleme.

Hemoroizi la copii

Hemoroizi la copii: Există remedii

Există multe tratamente disponibile. Medicul vă va sfătui pe care să îl folosiți. Băile calde pot fi folosite pentru a reduce disconfortul. Evitați folosirea săpunului și păstrați regiunea anală curată. Puteți folosi comprese cu gheață și comprese reci pentru a calma zonele dureroase.

  • Spălați fundul copilului cu apă. Hârtia igienică trebuie înlocuită cu șervețele umede dacă este folosită, deoarece poate provoca iritații. Paracetamolul este un analgezic care poate fi folosit pentru a trata hemoroizii. Acesta reduce inflamația și durerea.
  • Există creme speciale disponibile pentru hemoroizi. Medicul dumneavoastră va decide dacă acestea trebuie folosite.
  • Dacă copilul dumneavoastră se confruntă cu constipație sau hemoroizi, cel mai bine este să abordați mai întâi prima problemă. Modificări în dieta copilului dumneavoastră. Creșteți aportul de fructe, legume și cereale. Reduceți aportul de zahăr și făină, care pot fi dificil de digerat.

Cum pot evita copiii hemoroizii?

Iată câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont:

  • Faceți multă mișcare pe parcursul zilei Un aport ridicat de fibre și fructe
  • Consumul mare de apă

Related articles

27 April 2022
Hemoroizi