21 April 2022

Care este semnul unei tulburări de somn la un copil care sforăie?

Care este semnul unei tulburări de somn la un copil care sforăie?

Este sforăitul un semn că aveți apnee în somn? Sindromul de apnee în somn se referă la o afecțiune gravă în care fluxul de aer prin sistemul respirator superior este întrerupt sau blocat. Acest lucru poate face ca respirația să fie dificilă. Tu, ca părinte, trebuie să monitorizezi obiceiurile de somn ale copilului tău pentru a determina dacă există probleme. Dacă copilul dumneavoastră sforăie excesiv sau dacă bănuiți că ar putea avea o tulburare de somn, adresați-vă medicului pediatru.

Apneea de somn este o afecțiune care face ca un copil să aibă o respirație neregulată în timpul somnului. Cercetătorii au descoperit că un copil care suferă de apnee în somn poate avea până la 30 până la 300 de pauze pe noapte, în timpul cărora nu respiră deloc. Copiii cu apnee în somn pot fi iritabili și pot avea probleme de concentrare, în special la școală și în timp ce își fac temele.

Observați somnul nocturn al copilului dumneavoastră și fiți atenți la aceste semne:

  • Copilul sforăie frecvent
  • Cel puțin 3 nopți pe săptămână - Respirația copilului este întreruptă de suspine, sforăit sau pauze care durează mai mult de 6-7 secunde
  • Se trezește frecvent din somn - Transpiră abundent în timp ce doarme

Dacă copilul este treaz în timpul zilei, el sau ea nu doarme suficient noaptea:

  • Se trezește cu dificultate
  • Dureri de cap, în special dimineața
  • Sunteți obosit?
  • Ești iritabil, agitat sau nervos?

sforaitul

Copiii cu sindrom de apnee în somn nu dorm suficient noaptea. Acest lucru poate cauza probleme de comportament, creștere în greutate și infecții respiratorii frecvente. Dacă nu este tratată, apneea de somn poate provoca întârzieri în dezvoltare și chiar insuficiență cardiacă.

Related articles