18 June 2022

Beneficiile plantelor de dormit

Beneficiile plantelor de dormit

Unul dintre beneficiile păstrării unei plante de dormit în dormitor este că acestea nu au miros și reduc stresul. Aceste plante sunt excelente luptătoare împotriva poluanților și elimină și toxinele din aer. În plus, arată foarte bine într-un ghiveci în picioare sau suspendat! Așadar, care este capcana? Trebuie să ai puțin spațiu în cameră pentru a păstra o plantă de dormit, dar nu vrei să compromiți frumusețea ei.

Multe specii de plante, inclusiv florile, au un ritm zilnic. De exemplu, florile se deschid în timpul zilei și se închid noaptea. Carl von Linne a propus combinarea diferitelor specii de flori pentru a face un ceas. Astfel a rezultat Horologium Florae, care prezice ora. Dar plantele adormite nu sunt doar flori! Multe alte plante au, de asemenea, un ritm zilnic. Corpul unei plante își folosește ritmul circadian pentru a dormi și a se trezi.

O plantă care poate îmbunătăți somnul este crinul păcii. Micile sale flori roz și albe au un parfum dulce și sunt utilizate pe scară largă pentru a trata tulburările de somn. De asemenea, puteți lua rădăcină de valeriană în baie pentru a vă induce somnul. Dar nu uitați să oferiți plantei de dormit multă lumină solară - se recomandă șase ore pe zi. Va crește cel mai bine dacă este așezată pe un pervaz însorit. Această plantă este o alegere excelentă pentru dormitor.

Adăugarea unei plante de dormit în camera dumneavoastră va îmbunătăți calitatea aerului și vă va îmbunătăți somnul. De asemenea, plantele de șarpe eliberează oxigen pe timp de noapte, ceea ce le face să se numere printre primele 10 plante care purifică aerul. Această plantă necesită puțină întreținere și se descurcă bine în sol uscat. Și este incredibil de ușor de îngrijit! Nu există frunze căzute sau un trunchi încovoiat! Și sunt frumoase! Sunt utile chiar și în baie, reducând durerile de cap și iritațiile ochilor!

Ceai de floarea-soarelui și ceai de salvie înainte de culcare

Poate că ați auzit de ceaiul de floarea-soarelui adormitor, dar știți ce face? Floarea în sine este de fapt o plantă și poate crește până la 3 metri. Semințele de floarea-soarelui pot fi presate pentru a le extrage uleiul, care este folosit în diverse produse. Conținutul său ridicat de magneziu susține oasele puternice. De asemenea, susține producția de calcitonină de către tiroidă, care inhibă activitatea osteoclastelor. Iată ce trebuie să știi despre acest ceai din plante.

Ceaiul conține, de asemenea, rădăcină de valeriană, care este vândută în mod obișnuit ca somnifer. Această plantă are proprietăți sedative ușoare și poate fi folosită în combinație cu fenicul, verbena de lămâie sau frunze de mure. Combinată cu aceste plante, ea poate adormi tractul digestiv și bacteriile intestinale, care reglează digestia, imunitatea și alte funcții ale organismului. Acest ceai de plante are și un gust delicios! Dar trebuie să-l beți cu grijă.

Floarea poate fi folosită și pentru a consacra un spațiu sacru. Se spune că uleiul de floarea-soarelui induce loialitatea. De asemenea, se spune că atrage norocul. Floarea este, de asemenea, asociată cu adevărul, onestitatea și loialitatea. Se spune că dormitul cu o floarea-soarelui poate ajuta la dezvăluirea adevărului despre tine însuți. Uleiul de floarea-soarelui este o alegere excelentă pentru uleiurile magice. Acesta poate fi cumpărat de la orice magazin alimentar sau poate fi făcut acasă. Cu toate acestea, dacă doriți să vă faceți propriul ceai de floarea-soarelui pentru dormit, puteți amesteca petalele proaspete cu ulei de semințe de floarea-soarelui. Apoi, lăsați-l la soare timp de trei zile.

Pe lângă proprietățile sale vindecătoare, acest ceai este bogat în magneziu, un mineral vital pentru funcționarea inimii. Acesta ajută la transportul altor electroliți în inimă și menține nivelul normal al tensiunii arteriale. Cu toate acestea, nivelurile scăzute de magneziu sunt asociate cu hipertensiunea arterială. Cei care suferă de hipertensiune ar putea dori să bea acest ceai din plante. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru toată lumea. O ceașcă sau două din acest ceai din plante vă poate ajuta să aveți parte de somnul odihnitor de care aveți nevoie.

Related articles

27 April 2022
Hemoroizi