3 May 2022

Meniul zilnic pentru dieta ketogenică

Ce este dieta ketogenică?

Dieta ketogenică este o dietă bogată în grăsimi, moderat bogată în proteine și săracă în carbohidrați. Dieta ketogenică este folosită cel mai des în medicină pentru a trata crizele de epilepsie la copii. Organismul arde mai întâi grăsimile pentru energie și folosește mai puțin carbohidrați după aceea.

Ce este dieta ketogenică? Dieta keto, cunoscută și sub numele de dieta ketogenică, este o modalitate prin care organismul se reechilibrează și învață cum să ardă toate grăsimile fără să le stocheze. Dieta ketogenică îți învață metabolismul să consume grăsimi sănătoase în fiecare zi, în următoarele cantități: 65% grăsimi, 30% proteine și 5% carbohidrați.

Mesele dietei ketogenice Atât bărbații, cât și femeile pot urma dieta keto. Este una dintre cele mai bune strategii de pierdere în greutate care vă permite să mâncați oricât de mult doriți și include, de asemenea, alimente delicioase. Dieta poate fi împărțită în două faze: faza de menținere și faza de atac. Se recomandă să mâncați patru mese pe zi în prima fază. Faza de atac a dietei keto vă va ajuta să vă obișnuiți să mâncați cu 500 de calorii mai puțin pe zi pentru a vă ajuta să pierdeți grăsime mai repede. Faza de menținere este cea de-a doua fază a dietei keto. Veți mânca aceleași 4 mese pe zi, dar veți consuma 2000 de calorii/zi (pentru femei) și 2500 de calorii/zi (pentru bărbați). Dieta ketogenică are restricții nutriționale, așa că este o idee bună să vă consultați medicul înainte de a începe. Dieta keto nu necesită să consumați mulți carbohidrați. Puteți mânca câteva măsline și ouă fierte, precum și ouă fierte, ouă fierte, ouă fierte, ouă fierte, ton în conservă și brânză maturată. De asemenea, puteți mânca unt de arahide și nuci, dar țineți sub control consumul de carbohidrați.

meniu dieta ketogenica

Meniul zilnic pentru dieta ketogenică

Dieta ketogenică ar trebui să includă una până la două căni de legume fără amidon, 113-170 g de proteine și una până la 2 linguri de grăsime la fiecare masă. Micul dejun: Dieta keto prevede ouă fierte în ulei de cocos cu șuncă de curcan organic, cârnați de casă și ardei copți. Sau ouă amestecate într-o tigaie de ceramică cu brânză, spanac și ciuperci în ulei de cocos sau de măsline organic. Prânz: Poți mânca multe, multe frunze de salată. La aceste frunze de salată, adăugați felii de pui, carne de vită, nuci sau avocado stropite cu dressinguri cu conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi sau vinete cu ulei de măsline extravirgin sau oțet balsamic. Cină: Puteți alege între file de somon la grătar sau două cotlete de porc. Serviți-le cu sos pe bază de smântână, broccoli, conopidă sau sparanghel cu unt.

Related articles