6 April 2022

Ce este cetoza (keto), vă întrebați?

Ce este cetoza, vă întrebați?

Cetoza se referă la un proces metabolic în care organismul trece de la consumul de zahăr la consumul de grăsimi pentru a produce energie. Zahărul se poate referi atât la dulciurile procesate, cât și la zaharurile naturale (fructe, rădăcinoase din legume dulci, miere, sirop de arțar etc.), precum și la făină și cartofi albi.

Organismul folosește zahărul pentru a furniza energie. Acesta nu consumă grăsimi, ceea ce poate duce la acumularea acestora. Glucoza, cea mai ușoară moleculă pe care organismul o poate transforma în energie, este cea mai importantă. Este mai probabil ca organismul să aleagă zahărul în locul altor surse de energie. Atunci când nu există zahăr într-o dietă, organismul nu are glucoză pentru a produce energie. Cetoza apare atunci când ficatul metabolizează grăsimile (arde grăsimile) în absența zahărului și le transformă în cetone. Aceste cetone sunt apoi eliberate în fluxul sanguin și utilizate de organism pentru a furniza niveluri optime de energie. Pancreasul produce doi hormoni antagoniști: insulina (și glucagonul)

Insulina este un hormon de stocare. Acesta reduce cantitatea de glucoză din sânge atunci când aceasta este crescută. Insulina este un hormon care permite ca glucoza să fie absorbită în celule. De asemenea, poate fi utilizată pentru a produce energie sau pentru a stoca excesul de glucoză în țesutul adipos.

Glucagonul, un hormon catabolic, ajută la creșterea nivelului de glucoză din sânge și facilitează arderea caloriilor. Glucagonul transformă moleculele complexe în molecule simple, astfel încât organismul să dispună de o sursă de energie. Pancreasul nostru reduce producția de insulină și crește producția de glucoză pentru a facilita arderea grăsimilor. Corpul uman este inteligent și are nevoie de câteva zile pentru a se adapta la noua stare metabolică și pentru a învăța de unde provine energia sa. Nu are nevoie de zahăr sau de carbohidrați, dar va arde cetone.

cetoza

Cetoza are multe beneficii:

- Putem arde grăsimea veche pe care am acumulat-o de-a lungul anilor în corpul nostru;
- Un nivel constant în arderea grăsimilor, ceea ce duce la o cantitate constantă de energie în organism pe parcursul unei zile, fără suișurile sau coborâșurile consumului de zahăr.
- Pierderea în greutate, deoarece reglează hormonii care duc la acumularea de grăsime Senzația de sațietate și reducerea poftelor. Acest lucru ne ajută să ne ascultăm corpul și să determinăm ce fel de foame simțim.
- Reglarea nivelului de zahăr din sânge; După ani de muncă grea, este timpul să dăm pancreasului nostru o pauză.
- Claritate mentală - reducerea inflamației din organism, care este cauza principală a majorității bolilor cu care ne confruntăm astăzi.

Related articles