29 April 2022

Informații generale despre hemoroizi în timpul sarcinii

Femeile se confruntă cu multe probleme comune în timpul sarcinii. Printre acestea se numără constipația, crampele și bufeurile, precum și urinarea frecventă, urinarea frecventă și venele varicoase care pot provoca hemoroizi. Dureri de spate, hipertensiune arterială, preeclampsie, indigestie și hipertensiune arterială.

Ce sunt hemoroizii și cum acționează?

Hemoroizii se referă la umflarea sau dilatarea vaselor de sânge din jurul anusului, rectului și rectului. Aceștia sunt frecvenți la femeile însărcinate. Sunt zone umflate, cu vase de sânge mari (umflate), care afectează rectul sau anusul. Cu toate acestea, este important de știut că hemoroizii pot apărea la orice vârstă. Puteți înțelege mai bine hemoroizii dacă vă amintiți că sunt vene varicoase (umflate) ale rectului. Hemoroizii provoacă adesea durere. Hemoroizii sunt cel mai frecvent resimțiți de femei în al treilea trimestru.

Hemoroizi În Timpul Sarcinii

Hemoroizi în timpul sarcinii: Cauze

Hemoroizii se pot dezvolta în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că sunt eliberați hormoni care determină venele să se relaxeze, iar venele nu mai funcționează așa cum ar trebui. Există multe alte cauze pentru hemoroizi în timpul sarcinii.

Constipația în timpul sarcinii

Constipația în timpul sarcinii poate provoca hemoroizi. Femeile care sunt însărcinate se confruntă cu hemoroizi din cauza constipației și a presiunii crescute asupra rectului și perineului. Din cauza presiunii crescute asupra rectului și perineului în timpul sarcinii, aveți un risc mai mare de a dezvolta hemoroizi.

Presiunea uterină asupra venelor

Dezvoltarea bebelușului în uter este un alt motiv pentru hemoroizi. Hemoroizii pot fi provocați de creșterea dimensiunii uterului (cele situate în apropierea anusului sau a rectului).

Sarcina

Hemoroizii pot fi provocați în special de sarcină. Deși hemoroizii dispar de obicei după nașterea copilului, este posibil ca proaspetele mame să îi aibă.

Volum mai mare de sânge

Un hemoroizi legat de sarcină poate fi cauzat de o creștere a volumului de sânge. Acest lucru poate duce la mărirea venelor.

Statul în picioare sau în șezut pentru perioade mai lungi de timp

Cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor în timpul sarcinii sunt: încordarea în timpul defecației (eliminarea materiilor fecale); presiunea pe locurile sensibile cauzată de faptul că ești mai grea în timpul sarcinii; statul în picioare sau în șezut pentru perioade prelungite de timp.

Factori de risc pentru hemoroizi în timpul sarcinii

Pe măsură ce îmbătrânim, șansele de a dezvolta hemoroizi cresc. Acest lucru se datorează faptului că țesuturile care susțin venele din rect și anus pot deveni mai slabe și mai întinse. Acest lucru poate apărea și atunci când o femeie este însărcinată. Greutatea bebelușului pune mai multă presiune asupra zonei anale, ceea ce crește riscul de a dezvolta hemoroizi.

Hemoroizi în timpul sarcinii: Cum se manifestă hemoroizii.

Există multe simptome ale hemoroizilor. Este important să fiți conștienți de durerea și disconfortul din anus și rect. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări despre hemoroizi în timpul sarcinii.

Cum se pot manifesta hemoroizii în timpul sarcinii Mâncărimea, durerea constantă, umflarea și inflamația din jurul anusului pot fi unele dintre simptome.

  • Durere atunci când o femeie însărcinată elimină materiile fecale și mucus după defecație
  • O umflătură mică care atârnă în afara anusului. Aceasta trebuie îndepărtată după ce pacientul a urinat. Sângerarea anală apare atunci când o femeie însărcinată a emis (sângele este, de obicei, de culoare roșu aprins).

Cei mai mulți hemoroizi sunt provocați de lipsa controlului intestinal sau de exerciții fizice intense.

Tratamentul hemoroizilor în timpul sarcinii

Vă întrebați ce puteți face pentru a gestiona hemoroizii în timpul sarcinii? Este important să discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece acesta vă va putea recomanda cele mai bune modalități de a preveni îmbolnăvirea copilului.

Tratamente (creme, unguente etc.) pentru hemoroizi în timpul sarcinii

La sfatul medicului dumneavoastră, puteți folosi și un remediu fără prescripție medicală. Puteți aplica remedii anale (geluri, creme și unguente) în zona respectivă. Cereți medicului dumneavoastră o recomandare privind o cremă pentru hemoroizi sau un sirop special pentru hemoroizi care poate fi folosit în siguranță în timpul sarcinii. Trebuie să vă amintiți că medicamentele pentru hemoroizi pot fi folosite pentru a reduce umflarea din jurul anusului. Cu toate acestea, aceste medicamente tratează doar simptomele și nu vindecă hemoroizii.

Cereți medicului dumneavoastră sau farmacistului o recomandare cu privire la un unguent, o cremă sau un alt tratament care poate fi utilizat în timpul sarcinii pentru a ameliora durerea hemoroizilor. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a aplica orice cremă sau medicament.

Hemoroizi în timpul sarcinii: Tratamentul pe bază de plante medicinale

Hamamelisul este o plantă care poate fi folosită pentru a trata zona. Aceste produse pot fi folosite pentru a curăța anusul și pentru a ameliora mâncărimile.

Adresați-vă medicului dumneavoastră de familie sau ginecologului înainte de a utiliza orice produs pe bază de plante. Aceștia vă vor recomanda un gel topic pentru hemoroizi, o cremă sau un alt produs special conceput pentru tratarea hemoroizilor (supozitoare). Aceste produse pot fi utilizate în siguranță în timpul sarcinii.

Tratamentul operator pentru hemoroizi

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă hemoroizii devin mai severi. După ce ați născut, un chirurg vă poate recomanda un tratament chirurgical. După ce ați născut.

Majoritatea simptomelor vor dispărea (sau vor dispărea) pentru majoritatea femeilor la câteva ore după ce au născut. Experții spun că doar un număr mic de cazuri va trebui să fie evaluat în timpul sarcinii sau după naștere.

Prevenirea hemoroizilor în timpul sarcinii

Este posibil să puteți preveni unele probleme prin schimbarea stilului de viață și a dietei.

Pentru femeile însărcinate cu hemoroizi

Este important să evitați situațiile predispuse la constipație. O dietă bogată în fibre este benefică pentru menținerea unui scaun moale. Acest lucru este atât pentru a preveni, cât și pentru a ține sub control hemoroizii în timpul sarcinii. Consumul de lichide din abundență, în special suc de prune, este o idee bună. De asemenea, asigurați-vă că mâncați în fiecare zi suficiente alimente bogate în fibre. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă vă confruntați cu constipație.

Related articles

27 April 2022
Hemoroizi