Hemoroizii afectează mai mult de jumătate dintre adulți. venele inflamate din rect sau anus cel puțin o dată în viață. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să evitați hemoroizii.
Hemoroizii pot provoca un disconfort sever. De aceea, este important ca, pe lângă tratamentul standard, să urmați o dietă care poate reduce sau elimina simptomele. Mâncărimile, arsurile și durerile la nivelul anusului pot fi exacerbate de constipație. Medicii vă recomandă să aveți o dietă echilibrată în timpul tratamentului hemoroizilor pentru a vă asigura că aceste probleme nu apar.
Dieta pentru hemoroizi trebuie să includă două aspecte importante: fibre și apă. Există două tipuri de fibre alimentare: solubile și insolubile. Fibrele insolubile, pe de o parte, nu se dizolvă în apă, dar ajută la echilibrarea intestinelor. Pe de altă parte, fibrele solubile se dizolvă în apă și capătă o textură omogenă. Fibrele solubile previn constipația și iritarea hemoroizilor deja inflamați.
Fibrele insolubile pot fi găsite în făina integrală și tărâțele de grâu, în nuci și fasole, precum și în legume precum conopida, fasolea verde și cartofii. Fibrele solubile pot fi găsite în fasole, mazăre și fasole, precum și în mere, citrice (morcovi), orz, tărâțe de psyllium, mazăre, mazăre, mazăre, mazăre, mazăre, mazăre, mazăre, mazăre, mazăre și mazăre. După cum puteți vedea, fasolea are atât fibre solubile, cât și insolubile.
Este important să beți suficientă apă pentru a permite sistemului digestiv să gestioneze aportul crescut de fibre și să le utilizeze în mod corespunzător. Pentru hemoroizi, este important să beți 8-10 pahare de apă pe zi. Dacă aveți hemoroizi, fructele și legumele sunt o necesitate în dieta dumneavoastră. Acestea sunt bogate în fibre și conțin flavonoide care pot preveni sângerarea din cauza hemoroizilor. Probioticele sunt bune pentru flora intestinală, deoarece sunt bacterii bune care ajută sistemul de digestie. Dacă aveți hemoroizi, este o idee bună să consumați alimente bogate în probiotice. Iaurtul, kefirul și alte alimente bogate în probiotice sunt două exemple.
Este recomandat să consumați alimente bogate în fibre alimentare și 8-10 pahare de apă zilnic dacă aveți hemoroizi.
Suplimentele pot fi de ajutor pentru pacienții care suferă de hemoroizi. Cereți sfatul medicului dumneavoastră. Puteți încerca mai întâi un supliment de tărâțe de psyllium. Cu toate acestea, dacă provoacă balonare sau gaze intestinale, puteți încerca un supliment care conține dextrină și metilceluloză.
Unele alimente este mai bine să fie evitate în timpul hemoroizilor. Aceste alimente includ:
Aceste alimente nu numai că pot favoriza constipația, dar pot provoca și inflamații, ceea ce poate agrava hemoroizii. Evitați consumul de citrice, alimente picante și cofeină. Aceste alimente pot irita intestinele, ceea ce poate duce la apariția hemoroizilor.
Aportul de sare ar trebui să fie diminuat în timpul dietei, deoarece poate provoca retenție de apă, ceea ce crește presiunea asupra vaselor de sânge și inflamează și mai mult hemoroizii. Dacă hemoroizii persistă după câteva zile de tratament, o dietă strictă și încă câteva zile, ar trebui să consultați un medic pentru a face teste suplimentare. Este posibil să fie nevoie să fie îndepărtați prin intervenție chirurgicală.
Există, de asemenea, metode minim invazive pentru îndepărtarea hemoroizilor, cum ar fi ligatura cu bandă elastică. Pentru a preveni reapariția, este important să aveți o dietă sănătoasă chiar și după operație.
© Copyright BeautieSecret. All Rights Reserved.