29 April 2022

L-Arginina are beneficii pentru potență

L-Arginina are beneficii pentru potență și creștere musculară

L-Arginina este un aminoacid. Este un aminoacid neesențial. Este posibil ca sugarii să nu fie capabili să sintetizeze suficientă arginină în corpul lor pentru a satisface cerințele pentru o creștere sănătoasă. Se găsește în mod natural în majoritatea țesuturilor și fluidelor corporale umane și poate juca un rol în eliminarea deșeurilor din organism. Alte beneficii ale argininei includ combaterea oboselii și stimularea sistemului imunitar.

L-Arginina este prezentă în mod natural în proteine. Se găsește în alimente precum soia, semințe de susan și pește. Alte alimente bogate în acest aminoacid includ nucile de pin, nucile și migdalele. O sursă bună de L-arginină sunt semințele de dovleac. Acestea conțin aproximativ 6,9 g de aminoacid pe cană. De asemenea, semințele de dovleac sunt bogate în fibre. Semințele de dovleac uscate au un conținut mai mare de L-arginină decât migdalele sau nucile.

Mai multe studii au examinat efectele L-argininei asupra performanței atletice la sportivi. Suplimentarea acută cu 6 până la 10 grame pe zi, timp de șapte zile, a îmbunătățit capacitatea de efort și timpul până la epuizare la luptătorii de sex masculin. Cu toate acestea, doze mai mari pot produce efectele dorite la unele persoane. În cele din urmă, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu dieteticianul înainte de a lua orice supliment. Și nu luați niciodată mai mult decât doza zilnică recomandată.

În afară de efectele L-argininei asupra creșterii musculare și a potenței, există multe alte afirmații făcute pentru acest aminoacid. Acesta este util pentru reducerea tensiunii arteriale sistolice, îmbunătățirea condiției fizice și creșterea forței musculare. Administrarea de suplimente de L-arginină a fost, de asemenea, legată de reducerea cantității de grăsime din organism, un beneficiu care câștigă popularitate pe scară largă.

L-Arginina are beneficii pentru potență

Doza zilnică de L-Arginină pentru potență

L-arginina este un aminoacid natural produs în organism. Producția sa contribuie la creșterea nivelului plasmatic de oxid nitric, un vasodilatator. Oxidul nitric poate ajuta afecțiunile circulatorii, cum ar fi bolile de inimă. Deși oamenii produc în mod natural o cantitate mică de L-arginină, avem adesea nevoie de mai mult decât poate produce organismul nostru pe cont propriu. Printre factorii care pot avea un impact asupra producției noastre de arginină se numără un aport scăzut de proteine complete, niveluri ridicate de stres oxidativ sau o sănătate digestivă precară.

În plus față de capacitatea sa de a îmbunătăți masa musculară și rezistența, L-arginina are și alte câteva beneficii. Aceasta ajută la creșterea funcției imunitare, îmbunătățește toleranța la glucoză și crește sensibilitatea la insulină. Mai mult, ajută la construirea unui țesut muscular puternic, la repararea leziunilor musculare și la combaterea inflamațiilor care cauzează boli. L-arginina ajută la funcționarea generală a organismului și s-a demonstrat că reduce riscul multor boli cronice, inclusiv al bolilor de inimă, al cancerului și al accidentelor vasculare cerebrale.

Deoarece l-arginina este un aminoacid semiesențial, poate fi încorporată într-o varietate de alimente. L-arginina poate fi găsită în fasole, linte, arahide, semințe de dovleac, boabe de soia și alte proteine de origine vegetală. Puteți consulta un dietetician pentru un plan alimentar și suplimentarea dacă este necesar. Dar dacă schimbările alimentare nu sunt suficiente, poate fi nevoie să luați o doză suplimentară de L-arginină pentru a obține efectul dorit.

În timp ce suplimentele de L-arginină sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, există totuși unele riscuri asociate cu doze mari. Persoanele care sunt însărcinate sau care alăptează ar trebui să ceară sfatul furnizorului de servicii medicale înainte de a lua orice produs suplimentar de L-arginină. Pe lângă femeile însărcinate și cele care alăptează, persoanele cu afecțiuni hepatice sau renale nu ar trebui să utilizeze L-arginină. De asemenea, ar trebui să discutați planurile dvs. cu un medic sau cu un dietetician.

L-Arginină și pierderea în greutate

Mulți sportivi, inclusiv alergători de elită, văd efecte pozitive de la suplimentele de L-arginină. Acest aminoacid este un neurotransmițător puternic în creier și acționează ca un agent de protecție împotriva amenințărilor exterioare. Este, de asemenea, benefic pentru detoxifiere și poate reduce nivelul de amoniac din sânge. Amoniacul din sânge este un produs rezidual creat atunci când proteinele sunt descompuse și poate provoca inflamații și leziuni celulare. În doze mari, L-arginina poate îmbunătăți o varietate de probleme de sănătate, de la boli de inimă la diabet și până la hipertensiune pulmonară.

Organismul produce în mod natural o anumită cantitate de L-arginină. Cu toate acestea, cantitatea produsă de organism variază, în funcție de vârstă, starea inflamatorie, sex și dietă. Lipsa de proteine complete în alimentație poate împiedica organismul să producă cantități adecvate de L-arginină. În plus, un sistem digestiv deficitar sau un nivel ridicat de poluare pot inhiba producția de arginină. Prin urmare, este posibil ca femeile însărcinate care nu consumă niveluri adecvate de L-arginină să fie nevoite să suplimenteze cu un supliment de aminoacizi.

Deși suplimentele de L-arginină pot crește cantitatea de țesut muscular slab din organism, acestea nu promovează pierderea în greutate. În timp ce l-arginina se găsește în mod natural în alimente, nu ar trebui să vă bazați pe suplimente pentru a pierde în greutate. În schimb, încercați să faceți schimbări în dietă, să limitați consumul de alimente procesate și să vă creșteți zilnic nivelul de activitate. De asemenea, este benefic să solicitați ajutor profesional pentru a obține o greutate corporală sănătoasă.

Related articles