23 April 2022

Beneficiile ceaiului pentru prostată - Este ceaiul de prostată benefic pentru cancerul de prostată?

Beneficiile ceaiului pentru prostată - Este ceaiul de prostată benefic pentru cancerul de prostată?

Deși există o serie de beneficii ale ceaiului pentru prostată, există un număr limitat de cercetări privind relația dintre consumul de ceai verde și cancerul de prostată. O serie de studii prospective, cum ar fi cele efectuate în Japonia, au constatat că aportul de ceai verde este legat de o scădere a riscului de apariție a cancerului de prostată. Cercetătorii menționează, de asemenea, că nu pot compara rezultatele lor cu cele ale persoanelor care nu consumă ceai. Din acest motiv, beneficiul ceaiului pentru cancerul de prostată este încă controversat.

Antioxidanții care se găsesc în ceaiul verde ajută la reducerea nivelului de dihidrotestosteron (DHT), un hormon care favorizează creșterea prostatei. Prin reducerea nivelurilor de DHT, bărbații vor avea șanse mai mici de a dezvolta o prostată mărită. Mai mult, catechinele din ceaiul verde ajută la reglarea secreției de DHT și promovează dimensiunea normală a prostatei. Alte beneficii ale ceaiului verde pentru sănătatea prostatei includ reducerea riscului de HBP și ameliorarea simptomelor urinare, cum ar fi urinarea frecventă, urinarea nocturnă și fluxul urinar.

Pentru bărbații cu probleme de prostată, ceaiul de rădăcină de urzică este una dintre cele mai bune opțiuni pe bază de plante disponibile. Acesta este plin de proprietăți antiinflamatorii și ajută la îmbunătățirea circulației. De asemenea, ajută la reducerea nivelurilor ridicate de colesterol și zahăr. În plus, versiunea fără cofeină este o alegere populară în rândul bărbaților cu probleme de prostată. În plus, poate ajuta la reducerea durerii asociate cu prostatita. Acest ceai este o alternativă excelentă la alte medicamente eliberate pe bază de rețetă. Acesta poate fi achiziționat online și utilizat cu grijă.

ceai pentru prostata

Sunt necesare câteva ingrediente pentru a crea un ceai puternic pentru sănătatea prostatei. Ceaiul ar trebui să fie infuzat timp de șapte până la zece minute, dar puteți mări timpul dacă doriți o aromă mai puternică. Unele dintre ingredientele care compun acest ceai pentru sănătatea prostatei sunt rădăcina de ghimbir și melasa. Amestecați bine cu aceste ingrediente. Este posibil să doriți să îl păstrați într-un borcan într-un dulap întunecat. Puteți bea ceaiul cald sau rece.

Un studiu care a comparat ceaiul verde cu alte tratamente a găsit rezultate promițătoare. Studiul realizat de Jian L et al. în sud-estul Chinei, a arătat că ceaiul verde a redus dimensiunea leziunilor precanceroase la pacienții cu cancer de prostată. Cercetătorii au comparat pastilele de ceai cu pastilele de zahăr. Deși este dificil de convins pacienții să bea ceai verde, aceștia au ajuns la concluzia că ceaiul poate fi o alternativă eficientă pentru tratarea cancerului de prostată.

Alte studii au constatat că polifenolii standardizați din ceaiul verde sunt mai eficienți decât cei nestandardizați. Cu toate acestea, conținutul de polifenoli din ceaiul verde este afectat de cultivare, mediu și metoda de preparare. Un studiu recent a testat efectele unei infuzii de ceai nestandardizat asupra pacienților cu cancer de prostată. Cu toate acestea, rezultatele studiului rămân controversate. Cu toate acestea, beneficiile ceaiului verde pentru cancerul de prostată merită în continuare explorate. Dacă ați avut cancer de prostată, ar trebui să încercați ceaiul verde pentru sănătatea prostatei.

Studiile au arătat că băutorii înrăiți de ceai prezintă un risc mai mare de cancer de prostată. Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din Glasgow au urmărit starea de sănătate a 6.000 de bărbați voluntari timp de 37 de ani și au descoperit că bărbații care beau mai mult ceai decât ceilalți bărbați aveau cu 50% mai multe șanse de a dezvolta această boală. În ciuda acestui fapt, cercetătorii nu știu dacă ceaiul cauzează sau nu cancerul. Dar ei au demonstrat că bărbații care beau ceai au mai multe șanse să trăiască până la o vârstă la care cancerul de prostată este mai frecvent. De fapt, numărul de cazuri diagnosticate a crescut cu 7,4% din 2000 până în 2010.

Related articles