Dacă medicul dumneavoastră suspectează că aveți cancer de prostată, este posibil să vă supuneți unei scanări osoase. Acest test va arăta dacă boala s-a răspândit în alte părți ale corpului dumneavoastră, cum ar fi oasele. Medicul va injecta un radiotrasor în fluxul sanguin, astfel încât aparatul să poată detecta razele gamma pe care le emite. Camera gamma va crea imagini ale oaselor și va determina dacă cancerul s-a răspândit în alte părți ale corpului dumneavoastră.
Deși progresia cancerului de prostată este neclară, se știe că anumiți determinanți moleculari sunt predictivi pentru rezultatul după radioterapie sau intervenție chirurgicală. De exemplu, tirozina fosfataza ACP1 este un marker timpuriu care depășește sistemul de clasificare Gleason în ceea ce privește predicția evoluției bolii. În plus, se știe că factorul de transcripție RUNX2 și cascada de semnalizare a factorului de creștere transformant beta/SMAD protejează împotriva apoptozei. Alți factori asociați cu progresia cancerului de prostată includ Pim-1, care este suprareglementat în cazul bolii.
Alte tratamente includ brahiterapia și crioterapia. Radiațiile externe, care utilizează fascicule de energie de mare putere pentru a ataca celulele canceroase, reprezintă o formă obișnuită de tratament. Pacientul stă întins pe o masă în timpul tratamentului, iar un aparat se rotește în jurul corpului pentru a direcționa radiațiile către cancerul de prostată. În mod obișnuit, pacienții primesc tratamente cu radiații cinci zile pe săptămână, deși unele centre medicale pot oferi un ciclu de tratament mai scurt. Tratamentul poate fi utilizat singur sau în combinație cu alte tratamente.
Dacă bănuiți că ați putea avea această boală, ar trebui să consultați un medic pentru un screening pentru cancerul de prostată. Cancerul de prostată este o boală care se poate dezvolta lent și, adesea, nu este simptomatică până când nu a ajuns într-un stadiu avansat. Alte simptome pot include un flux urinar slab sau frecvent, o pierdere inexplicabilă în greutate și dureri de spate sau de șold. De asemenea, ar trebui să căutați obiceiuri intestinale și urinare neobișnuite. Aceste simptome ar putea fi rezultatul hiperplaziei benigne de prostată.
S-ar putea să aveți sânge în urină. Acest simptom ar putea fi cauzat, de asemenea, de o infecție a tractului urinar sau de o altă afecțiune medicală. Sângele în urină poate fi, de asemenea, un semn de cancer de prostată. Dacă observați sânge în urină, faceți imediat o programare la medic. Totuși, nu ignorați acest lucru decât dacă simțiți durere. Unii bărbați simt o nevoie bruscă de a urina atunci când dorm. Aceste simptome pot fi cauzate de o prostată umflată sau de alte afecțiuni medicale.
În timp ce cancerul de prostată progresează lent, în mod normal, poate fi necesar un tratament pentru cazurile avansate. Tratamentul pentru boala în stadiu incipient poate include o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta glanda prostatică afectată. În funcție de tipul de cancer de prostată, medicul dumneavoastră poate opta pentru radioterapie externă sau pentru un tratament intern numit brahiterapie. Cu toate acestea, ambele opțiuni au efecte secundare. Unii bărbați preferă să aștepte până când boala se răspândește la organe îndepărtate înainte de a beneficia de tratament. În cazul în care cancerul s-a răspândit la ganglionii limfatici, medicul dumneavoastră vă poate recomanda terapii sistemice, cum ar fi chimioterapia și terapia hormonală cu deprivare de androgeni.
© Copyright BeautieSecret. All Rights Reserved.