24 April 2022

Cele mai bune tratamente pentru prostată

După 50 de ani, majoritatea bărbaților au primele probleme cu prostata. Hiperplazia benignă de prostată, cel mai frecvent tip de boală de prostată, este cea mai frecventă și cea mai răspândită. Este, de asemenea, cea mai frecventă afecțiune la bărbații de peste 50 de ani. Este important de știut că sunt disponibile multe tratamente și leacuri pentru prostata veche.

Sistemul reproducător masculin include prostata. Aceasta este responsabilă pentru furnizarea de lichid pentru spermă. Aceasta poate deveni anormal de mare, ceea ce este cunoscut sub numele de hiperplazie benignă de prostată. Această afecțiune se manifestă mai întâi prin urinare frecventă sau scurgeri de urină, sau prin infecții ale tractului urinar.

Există multe opțiuni de tratament disponibile pentru cancerul de prostată, dintre care unele se bazează pe cure de prostată mai vechi.În afară de vârstă și de factorii hormonali, există mulți factori de risc pentru această afecțiune. Dezvoltarea bolii este influențată și de dietă.

Unele produse, în special cele provenite de la animale, pot accelera dezvoltarea bolii. Alte produse pe bază de plante încetinesc creșterea excesivă a țesutului prostatic. O creștere a celulelor glandulare este ceea ce provoacă mărirea prostatei. Aceste celule nu sunt maligne, ci normale. Hiperplazia buboasă de prostată nu indică o tumoare malignă.

O prostată mărită poate exercita o presiune asupra vezicii urinare, îngustând lumenul și îngreunând fluxul de urină. Vezica urinară nu se poate goli complet, așa că urina rămâne în ea. Acest lucru poate duce la infecții ale vezicii urinare și pietre. Pierderea contractilității peretelui vezicii urinare poate duce, în cele din urmă, la scurgeri constante de urină.

tratament naturist prostata

Tratament natural pentru prostată

Există multe opțiuni de tratament disponibile pentru problemele de prostată, inclusiv remedii naturiste. Consultați vechile remedii pentru prostată.

Saw palmetto

Saw palmetto, un tip de palmier, se găsește în sud-estul Statelor Unite, în special în Florida. Acesta a fost folosit ca medicament alternativ pentru simptomele unei prostate mărite de multe secole.

Saw palmetto conține substanțe care îi pot ajuta pe bărbații cu alopecie androgenică și hiperplazie de prostată. Este de ajutor în cazurile ușoare și reduce simptomele neplăcute. Poate fi folosit pentru a reduce presiunea și poliuria din vezica urinară, fiind încorporat în viața de zi cu zi.

În studiile clinice, efectul anti-androgenic al lui Saw palmetto s-a dovedit a fi eficient. Enzima 5-a-reductază este inhibată de ingredientele din fructele de Saw palmetto. Această enzimă reduce testosteronul în dihidrotestosteron. Se crede că hipertrofia este cauzată de niveluri mai ridicate de DHT.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt un alt remediu vechi pentru o prostată mărită. Semințele de dovleac conțin fitosteroli, care pot reduce volumul prostatei. Semințele de dovleac conțin, de asemenea, alte substanțe care încetinesc transformarea testosteronului în dihidrotestosteron.

Atunci când prostata este mare, în organism se poate găsi dihidrotestosteron. Semințele de dovleac conțin fitosteroli care ajută la scăderea nivelului de DHT. Zincul este esențial pentru funcționarea testiculelor și pentru prevenirea tuturor acestor probleme. Cercetările au arătat că 70% dintre bărbații fertili duc lipsă de zinc.

Semințele de dovleac sunt o bună sursă a acestui element și pot ajuta la prevenirea măririi prostatei și a inflamațiilor. De asemenea, semințele de dovleac cresc dorința sexuală.

Urzică

Rădăcina de urzică este un diuretic puternic. Acest remediu străvechi pentru cancerul de prostată accelerează eliminarea excesului de apă și urină și elimină orice metaboliți toxici.

Urzica are un efect pozitiv asupra sănătății bărbaților, în special în ceea ce privește hiperplazia de prostată și disfuncția erectilă. Protejează împotriva efectelor deficitului de testosteron.

Consumul regulat de extract de urzică se dovedește benefic în tratamentul problemelor de urinare cauzate de hiperplazia de prostată. Acesta facilitează golirea vezicii urinare, întărește fluxul de urină și ameliorează durerile asociate.

Pruncul african

O prostată mărită poate apăsa pe uretră și poate provoca un blocaj în fluxul de urină. Acest lucru poate provoca, de asemenea, iritații la nivelul vezicii urinare. Acest lucru este valabil mai ales noaptea, când vezica urinară nu se golește suficient. Extractul de scoarță de prun african acționează pentru a bloca factorii de creștere. Este, de asemenea, antiinflamator și previne inflamația, ceea ce poate reduce simptomele neplăcute asociate cu o prostată mărită.

Bărbații pot beneficia, de asemenea, de suplimente și medicamente inovatoare pentru a-și trata prostata. Acestea includ semințe de dovleac, salcie și urzică, precum și antioxidanți care susțin sănătatea sistemelor genito-urinare.

Related articles