29 April 2022

Hemoroizi: Leac miraculos sau mit?

Hemoroizii devin o problemă tot mai frecventă. Mulți oameni caută remedii naturiste pentru a ieși din această situație incomodă. Unul dintre aceste remedii este bicarbonatul de sodiu pentru hemoroizi. Hemoroizii sunt vase dilatate situate în peretele dintre rect sau anus. Aceste vene pot deveni vizibile din exterior și pot chiar sângera în unele cazuri din cauza dilatării lor anormale. Trecerea materiilor fecale cu o consistență mai mare poate provoca, de asemenea, ruperea vaselor de sânge. Au fost dezvoltate multe remedii naturale care au fost dezvoltate pentru a trata hemoroizii. Unele sunt mai eficiente decât altele.

Un medic rus a inventat bicarbonatul pentru hemoroizi

Bicarbonatul de sodiu a fost folosit de mulți ani în bucătărie și în domeniul medical. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a trata hemoroizii. Asta pentru că este un antiseptic foarte puternic. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în cantități mici pentru a preveni constipația și hemoroizii. Proctologii recomandă curățarea zonei pentru a preveni reapariția germenilor, în special pentru cei cu boli hemoroidale cronice. Ivan Pavlovici Neumyvakin (un medic rus și doctor în științe medicale) a studiat tratamentul hemoroizilor folosind bicarbonat de sodiu timp de mulți ani. El a conceput o metodă pentru a opri dezvoltarea continuă a hemoroizilor. Potrivit medicului rus, hemoroizii nu ar trebui să fie tratați cu bicarbonat de sodiu mai mult de o săptămână. Neumyvakin sugerează să amestecați o lingură de praf de copt cu 250 ml de lapte cald. Amestecul trebuie consumat între 20 și 30 de minute înainte de micul dejun. După trei zile, doza trebuie să crească și să fie repetată de două ori pe zi, precum și cu 20-30 de minute înainte de mese. Potrivit medicului rus, bicarbonatul de sodiu este mai eficient în tratarea hemoroizilor decât în vindecarea lor. Neumyvakin spune că bicarbonatul de sodiu nu vindecă hemoroizii, dar previne dezvoltarea lor ulterioară.

Comprese, clisme și băi cu bicarbonat de sodiu

Băile cu bicarbonat de sodiu au fost recomandate de un medic rus ca o modalitate de a ameliora durerea hemoroizilor. Va trebui să adăugați aproximativ 100 g de bicarbonat de sodiu în apa pe care o veți folosi pentru a pregăti această baie. Potrivit medicului rus, ar trebui să stați în apă cel mult 3 ore. Bărbații care suferă de boli de prostată nu ar trebui să facă aceste băi. Neumyvakin recomandă folosirea compreselor locale făcute cu bicarbonat de sodiu pentru a calma durerea hemoroizilor. Amestecați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu un litru de apă. Se amestecă bine. Folosiți un tampon de bumbac sau un burete pentru a aplica compresa pe hemoroizi timp de cel mult 30 de minute. Clisma pe bază de bicarbonat de sodiu poate preveni atașarea bacteriilor patogene la țesuturile inflamate ale venelor hemoroidale. Proctologii recomandă remediile pe bază de bicarbonat de sodiu pentru a preveni recidivele și a prelungi timpul de remisiune pentru pacienții cu boli cronice.

Contraindicații la bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu este recomandat persoanelor cu aciditate gastrică scăzută, ulcer sau gastrită, diabet, pancreatită și boală duodenală, boală duodenală și pancreatită. Efectele secundare ale utilizării bicarbonatului de sodiu includ greață, vărsături, urticarie, diaree și arsuri ale mucoasei bucale. Tratamentul trebuie întrerupt dacă inflamația nu se reduce după trei săptămâni de tratament cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru a trata infecțiile tractului urinar sau pentru a ucide păduchii.

Related articles

27 April 2022
Hemoroizi